Marketingová strategie obchodu Šnekárna - Pánek, Oliver (2023)
Tato diplomová práce se zabývá založením obchodu Šnekárna, který by prodával šneky z listového těsta. V práci je proveden průzkum trhu (hlavně za pomoci dotazníkového šetření a metody focus group), analýza sil působících na firmu zvenčí za pomoci Porterova diamantu a SWOT analýza a následně je na základě tohoto průzkumu navržena marketingová strategie. Ta spočívá v určení cílového segmentu, jeho zaměření a positioningu brandu Šnekárny, vytvoření marketingového mixu 7 P a stanovení marketingových cílů, a to jak těch dlouhodobých, tak těch krátkodobých. Práce se zaměřuje i na vstup tohoto potenciálního startupu na zahraniční trh na základě sekundárního i primárního průzkumu.