Marketingová strategie obchodu Šnekárna - Pánek, Oliver; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá založením obchodu Šnekárna, který by prodával šneky z listového těsta. V práci je proveden průzkum trhu (hlavně za pomoci dotazníkového šetření a metody focus group), analýza sil působících na firmu zvenčí za pomoci Porterova diamantu a SWOT analýza a následně je na základě tohoto průzkumu navržena marketingová strategie. Ta spočívá v určení cílového segmentu, jeho zaměření a positioningu brandu Šnekárny, vytvoření marketingového mixu 7 P a stanovení marketingových cílů, a to jak těch dlouhodobých, tak těch krátkodobých. Práce se zaměřuje i na vstup tohoto potenciálního startupu na zahraniční trh na základě sekundárního i primárního průzkumu.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses