Exportní strategie vlády ČR - Šembera, Martin; Sato, Alexej, 1952-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Práce se věnuje analýze a hodnocení obchodních vztahů mezi Českou republikou a Tureckem s důrazem na oblasti exportu a importu a zkoumá klíčové faktory ovlivňující obchodní vývoj mezi oběma zeměmi, včetně politických, ekonomických a kulturních aspektů. Práce rovněž poskytuje přehled obchodní bilance a struktury vzájemného obchodu. V první části se práce zaměřuje na historický kontext a vývoj obchodních vztahů, zatímco druhá část se věnuje současnému stavu a aktuálním trendům. Detailně jsou analyzována odvětví s největším potenciálem pro vzájemný obchodní růst a identifikovány klíčové výzvy a překážky. Dále jsou představeny exportní strategie České republiky a zhodnoceny dopady mezinárodních obchodních dohod na vztahy s Tureckem. Výzkum ukazuje, že i přes některé výzvy existuje značný potenciál pro další rozvoj obchodních vztahů mezi Českou republikou a Tureckem a navrhuje strategické postupy, které by mohly posílit tyto vztahy a vytvořit nové příležitosti pro obchodníky. Na závěr práce poskytuje prediktivní pohled na budoucnost obchodních vztahů s odhadem možného vývoje a doporučeními pro další kroky.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses