Plýtvání potravinami v domácnostech - Kolář, Martin (2023)
Tématem diplomové práce je „Plýtvání potravinami v domácnostech". Cílem diplomové práce je na základě literární rešerše a vlastního výzkumu zjistit, jaká je míra plýtvání potravinami ve vybraných domácnostech. Výsledná data budou porovnána s existujícími údaji za ČR i Evropskou unii, bude určena vzájemná shoda a faktory, které ji ovlivnily. Následně budou navržena doporučení, která pomohou snížit potravinový odpad v domácnostech. Ke sběru dat bude využit kvantitativní a kvalitativní výzkum. Před začátkem výzkumu byly stanoveny výzkumné otázky, které budou následně po vyhodnocení výzkumů zodpovězeny.