Identifikace faktorů ovlivňujících spotřební chování na trhu elektromobility v České republice - Kanzelsbergerová, Tereza; Olšanová, Květa; Juriš, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce zkoumá faktory, které determinují spotřební chování na trhu elektromobility v České republice. Práce mapuje spotřební chování skrze výzkumný model vytvořený z teorie plánovaného chování. Složky modelu jsou navázány na konkrétní aspekty, podle nichž se spotřebitel rozhoduje při koupi vozu. Celý model je obohacen také o propojení s Hofstedeho kulturními dimenzemi. Výzkumné hypotézy jsou poté ověřovány dvouvýběrovým testem o rovnosti středních hodnot na základě dat shromážděných dotazníkovým šetřením. V závěru práce vyhodnocuje jednotlivé komponenty sestaveného modelu a identifikuje hlavní determinanty chování českého spotřebitele na trhu elektromobility a vyvozuje klíčové charakteristiky tohoto spotřebitele. Závěry práce mohou dopomoci k efektivnější komunikaci ze strany prodejců, výrobců a vládních insitucí se zájmem vytvořit pozitivní vztah českého spotřebitele k elektromobilitě a usnadnit její adopci.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses