BCG matice - aplikace v cestovní kanceláři - Vaněčková, Vendula; Chaloupková, Kateřina; Janeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této bakalářské práce je analýza portfolia cestovní kanceláře OCEAN CZ, s.r.o., pomocí BCG matice. Klíčová data pro sestrojení grafického modelu matice byla získána telefonickým rozhovorem s majitelkou kanceláře a následně autorkou zpracována. Jedná se o tržby za roky 2021 a 2022 za předem vybrané zájezdy a zároveň stejná data od konkurence, taktéž poskytnuta majitelkou. Výsledná matice představuje aktuální stav portfolia a postavení kanceláře OCEAN CZ, s.r.o. na trhu vůči jejímu největšímu konkurentovi. Následně jsou uvedena doporučení pro zvýšení ziskovosti zájezdů a podílu kanceláře na trhu, do kterých ze zájezdů alokovat finanční prostředky na jejich podporu a jaké z portfolia kompletně vyřadit.
Vedoucí práce: Kateřina Chaloupková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses