Vliv vstupu do Evropské měnové unie na saldo běžného účtu platební bilance - Novák, Ondřej (2023)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat, jak se vyvíjelo saldo běžného účtu platební bilance, celková vnější rovnováha a konkurenceschopnost Slovenské republiky v období mezi vstupem do Evropské unie a přijetím společné evropské měny a následně i po přijetí eura až do současnosti. To celé ve srovnání s Českou republikou za stejné časové období.