Cirkulácia noriem spoločenskej zodpovednosti : Prípadová štúdia materskej a dcérskej spoločnosti v bankovníctve - Murínová, Miroslava (2023)
Spoločenská zodpovednosť firiem (CSR) je významným konceptom, ktorý sa stále viac stáva súčasťou moderného podnikania. S narastajúcim dôrazom v spoločnosti na udržateľnosť, sociálne dopady či environmentálnu ohľaduplnosť sa firmy stále viac a viac zameriavajú na to, ako by mohli pozitívne ovplyvniť svoje okolie a spoločnosť, v ktorej existujú. Hlavným cieľom diplomovej práce je vykonať analýzu rozsahu a charakteru obehu cirkulácie noriem spoločenskej zodpovednosti medzi Materskou a Dcérskou spoločnosťou v bankovom sektore. Práca poskytne komplexný prehľad o tom, ktoré normy spoločenskej zodpovednosti sa prenášajú medzi týmito spoločnosťami, ako sa integrujú a navzájom pôsobia v rámci tohto procesu na jeho ďalší rozvoj. Dôležitým faktorom výberu tejto tematiky je skutočnosť, že o spoločenskej zodpovednosti existuje množstvo publikácií, zatiaľ čo problematika cirkulácie noriem nie je natoľko spracovaná.