Cirkulácia noriem spoločenskej zodpovednosti : Prípadová štúdia materskej a dcérskej spoločnosti v bankovníctve - Murínová, Miroslava; Lisa, Aleš, 1956-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Spoločenská zodpovednosť firiem (CSR) je významným konceptom, ktorý sa stále viac stáva súčasťou moderného podnikania. S narastajúcim dôrazom v spoločnosti na udržateľnosť, sociálne dopady či environmentálnu ohľaduplnosť sa firmy stále viac a viac zameriavajú na to, ako by mohli pozitívne ovplyvniť svoje okolie a spoločnosť, v ktorej existujú. Hlavným cieľom diplomovej práce je vykonať analýzu rozsahu a charakteru obehu cirkulácie noriem spoločenskej zodpovednosti medzi Materskou a Dcérskou spoločnosťou v bankovom sektore. Práca poskytne komplexný prehľad o tom, ktoré normy spoločenskej zodpovednosti sa prenášajú medzi týmito spoločnosťami, ako sa integrujú a navzájom pôsobia v rámci tohto procesu na jeho ďalší rozvoj. Dôležitým faktorom výberu tejto tematiky je skutočnosť, že o spoločenskej zodpovednosti existuje množstvo publikácií, zatiaľ čo problematika cirkulácie noriem nie je natoľko spracovaná.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses