Koncept sociálního podnikání - Tymočko, Mariana; Grmelová, Nicole, 1975-; Kretková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku sociálního podnikání s důrazem na jeho financování. Teoretická část se věnuje charakteristice konceptu sociálního podnikání a vymezení sociálních podniků v kontextu Evropské unie. Dále identifikuje hrozby a výzvy, kterým sociální podniky v současné době čelí. Praktická část analyzuje dostupné finanční nástroje a opírá se o případovou studii dvou sociálních podniků, z nichž jeden na trhu stále působí, zatímco ten druhý svou činnost ukončil. Výsledky práce poskytují ucelený pohled na faktory úspěchu a neúspěchu sociálních podniků a nabízí doporučení pro jejich budoucí směřování.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses