Dopady migrace na ekonomiku Jordánska - Petrová, Kateřina (2024)
Bakalářská práce se zabývá dopady imigrace na ekonomiku Jordánska. Zaměřuje se na migrační proudy v Jordánsku, rozdílným pohledem na imigranty z Palestiny, Iráku a Sýrie a jejich integraci na jordánský trh práce. Práce se skládá ze 3 kapitol. V teoretické částí se práce věnuje obecně migraci, jaké jsou její dopady na přijímací a zdrojovou zemi. Dále se zaměřuje na migrační proudy v Jordánsku, na věkovou strukturu obyvatelstva a migranty v zemi. V praktické části jsou rozebrány určité ekonomické veličiny a jejich vývoj v čase. Součástí tohoto oddílu jsou také grafy a tabulky.