Certifikace Czech Specials v libereckých restauracích - Vindušková, Tereza; Černý, Pavel; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Bakalářská práce se týká oblasti gastronomie v cestovním ruchu a zkoumá význam certifikace Czech Specials pro provozovatele restaurací v Liberci, které nabízejí českou kuchyni. V první části práce jsou vymezeny pojmy týkající se především oblasti stravovacích služeb, gastronomie a certifikace v cestovním ruchu. V druhé, výzkumné, části jsou od provozovatelů necertifikovaných restaurací v Liberci, které mají potenciál certifikát Czech Specials získat, zjištěny potřebné informace týkající se jejich povědomí o této certifikaci či jejich zájmu o získání certifikace. Cílem práce je zjistit i to, jak tuto certifikační značku vnímají provozovatelé již certifikovaných restaurací. Bakalářská práce zkoumá také postoj provozovatelů vybraných libereckých restaurací vůči certifikaci stravovacích zařízení obecně. Podle diplomové práce Daniela Muhra z roku 2020 nahlíží certifikované restaurace na certifikaci stravovacích zařízení spíše pozitivně a necertifikované spíše negativně. Dle vlastního provedeného výzkumu ale toto tvrzení pro liberecké restaurace neplatí.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses