Profil návštěvníka vybraných aquaparků v České republice - Čedíková, Nikola; Nencková, Lucie; Lukášová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce má za cíl vytvořit profil typického návštěvníka tří vybraných aquaparků, a na základě výsledků výzkumu poskytnout návrhy na zlepšení jejich marketingových strategií. K dosažení tohoto cíle bylo provedeno terénní šetření formou dotazníku přímo před vstupy do zvolených aquaparků, čímž bylo zajištěno stoprocentní pokrytí cílové skupiny. Sběr dat byl proveden s využitím metody CAPI, a distribucí QR kódů byly odpovědi získány metodou CAWI. Celkem bylo získáno 165 odpovědí od návštěvníků Aquapalace Praha, Aqualandu Moravia a Aquaparku Babylon. Tyto vodní parky byly vybrány z důvodu jejich známosti, rovnoměrného rozložení v rámci České republiky a srovnatelnosti co se týče širokého spektra služeb. Uskutečněno bylo rovněž dotazování pracovníků vybraných aquaparků s cílem doplnit informace o zařízení, jejich návštěvnících a marketingových aktivitách. Z výsledků výzkumu vyplývá, že typickým návštěvníkem tří vybraných vodních parků je osoba ve věku 27-49 let s čistým měsíčním příjmem v rozmezí 30 000-39 999 Kč. Její trvalé bydliště se většinou nachází v blízkosti aquaparku, do kterého přijíždí nejčastěji jednou ročně osobním automobilem v doprovodu svých dětí. Na základě výsledků jsou navržena doporučení pro optimalizaci marketingových strategií, například jak stimulovat pravidelné návštěvníky k návštěvě mimo sezónu či jakým způsobem přilákat osoby, které tato zařízení navštěvují velmi zřídka.
Vedoucí práce: Lucie Nencková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses