Požadavky na dodání systému pro správu certifikátů - Polášek, Martin (2023)
Vzhledem k neustále se zvyšujícím nárokům na informační bezpečnost se stále zvyšuje i množství digitálních certifikátů. Tento trend je navíc o to výraznější v bankovním sektoru, kde se na informační bezpečnost kladou zdaleka nejpřísnější požadavky. Tato práce má za cíl zdokumentovat stávající stav certifikační infrastruktury nejmenované bankovní instituce působící na českém bankovním trhu a na jeho základě pak připravit soupis požadavků a poptávkový dokument pro dodavatele, kde bude poptáván systém pro správu této certifikační infrastruktury. Na základě identifikovaných požadavků bude také provedena analýza trhu systémů pro správu certifikátů a jejich porovnání. Díky implementaci systému pro správu certifikátů Analyzovaná instituce zefektivní přehled, monitoring a kontrolu aktuálně jí používaných a vlastněných certifikátů. Dílčím cílem práce je poskytnutí základních teoretických znalostí v oblasti certifikátů a certifikační infrastruktury pro zaměstnance Analyzované instituce, která jim pomůže při správě jimi vlastněných certifikátů a certifikačních autorit.