Požadavky na dodání systému pro správu certifikátů - Polášek, Martin; Doucek, Petr, 1960-; Hološka, Jiří, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Vzhledem k neustále se zvyšujícím nárokům na informační bezpečnost se stále zvyšuje i množství digitálních certifikátů. Tento trend je navíc o to výraznější v bankovním sektoru, kde se na informační bezpečnost kladou zdaleka nejpřísnější požadavky. Tato práce má za cíl zdokumentovat stávající stav certifikační infrastruktury nejmenované bankovní instituce působící na českém bankovním trhu a na jeho základě pak připravit soupis požadavků a poptávkový dokument pro dodavatele, kde bude poptáván systém pro správu této certifikační infrastruktury. Na základě identifikovaných požadavků bude také provedena analýza trhu systémů pro správu certifikátů a jejich porovnání. Díky implementaci systému pro správu certifikátů Analyzovaná instituce zefektivní přehled, monitoring a kontrolu aktuálně jí používaných a vlastněných certifikátů. Dílčím cílem práce je poskytnutí základních teoretických znalostí v oblasti certifikátů a certifikační infrastruktury pro zaměstnance Analyzované instituce, která jim pomůže při správě jimi vlastněných certifikátů a certifikačních autorit.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses