Analýza release & deployment management procesu v bankovní instituci a návrh na jeho zlepšení - Trojáček, David; Bruckner, Tomáš, 1974-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá procesem release a deployment management. V práci se definuje význam tohoto procesu, přínos pro byznys a jaké jsou hlavní aktivity, principy a fáze, které se s ním pojí. To vše je realizováno za účelem identifikování best practice, hlavně z ITIL. V práci jsou tyto nejlepší praktiky zaznamenané ve formě tabulky a využité pro komparaci se zavedeným procesem ve vybrané bankovní instituci. Zvolená banka je v práci představena anonymně a následně je již popsán aktuální stav analyzovaného procesu v ní. Během analyzování aktuálního stavu procesu a komparaci s best practice jsou definována slabá místa, která jsou vhodná k vytvoření návrhu na zlepšení. Tyto návrhy jsou v práci ověřeny s vybranými stakeholdery, aby byla zhodnocená jejich smysluplnost. Po ověření dochází i k zavedení určitých návrhů.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses