Nastavení projektového řízení dle PRINCE2 na konkrétním subjektu - Vrba, Jakub (2023)
Cílem této práce je navrhnout zlepšení procesů projektového řízení uvnitř konkrétní organizace, aby odpovídaly principům PRINCE2. Teoretická část práce se zabývá základy projektového řízení v IT, popisuje jednotlivé fáze projektu a základní pojmy a definice projektového řízení. Teoreticky popisuje metody PRINCE2 a PRINCE2 Agile, ale také další tradiční a agilní metody a analyzuje jejich výhody a nevýhody. Praktická část práce je založena na analýze procesů interního projektového řízení. Procesy byly rozděleny na menší jednotky a následně porovnány s PRINCE2. Z výsledků porovnání byl vytvořen návrh na zlepšení procesů projektového řízení. Návrh byl následně otestován na konkrétním projektu.