Konsolidace Incident Managementu po akvizici v bankovním sektoru - Sosnovský, Adam (2023)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním Incident Management procesu zkoumaných společností s doporučeními uváděnými rámcem ITIL V3 a ITIL V4. V práci jsou nejprve definovány základní pojmy, které s diplomovou prací souvisí. Dále jsou popsána doporučení, která k Incident Managementu ITIL uvádí. V další části jsou představeny zkoumané společnosti a také způsob fungování jejich Incident Management procesu. Na základě těchto informací jsou určené best practices porovnány se současným stavem procesu obou společností pomocí GAP analýzy. Z analýzy jsou vymezeny problémy, se kterými se obě společnosti potýkají. Na každý problém jsou autorem navrhnuta doporučení, kterými tyto problémy řešit. Dále se práce věnuje návrhu řešení, jak proces obou společnostní sjednotit. Smysluplnost jednotlivých doporučení je poté ověřena s vybranými stakeholdery.