Sběr a interpretace dat o cenách pohonných hmot pomocí RPA - Čermák, Lukáš (2023)
Diplomová práce se zabývá robotickou procesní automatizací a její možný vztah k Competitive Intelligence. Čtenářům jsou blíže představeny příslušné pojmy a popsán vývoj RPA z hlediska rozhodování pomocí nastavených pravidel. Dále také posun u rozhodování robotů pomocí umělé inteligence. Práce se lehce opírá o problematiku business inteligence, konkrétně pomocí nástroje PowerBI, který je využit při praktickém řešení problému. Téma problematiky, kterou práce bude obsahovat je vývoj cen čerpacích stanic v České republice, které se, hlavně v posledním roce, velmi mění. Aktuální ceny jsou dostupné z různých portálů a v různých strukturách, které je potřeba vyhledat a získat konkrétní data.