Návrh digitálnej marketingovej stratégie pre elektronický časopis Informační gramotnost - Mečiar, Samuel; Černý, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Táto diplomová práca sa zameriava na vytvorenie komplexnej digitálnej marketingovej stratégie pre internetový časopis Informační gramotnost. Zaoberá sa kľúčovými výzvami pri udržiavaní viditeľnosti v nasýtenom digitálnom prostredí a skúma, ako môže optimalizácia pre vyhľadávače (SEO) zvýšiť dosah a zapojenie používateľov. Teoretická časť sa zaoberá základnými princípmi digitálneho marketingu vrátane SEO, marketingu obsahu a stratégií sociálnych médií. V praktickej časti sa hodnotí súčasný stav webovej lokality a identifikujú sa oblasti, ktoré je potrebné zlepšiť, ako napríklad on-page SEO, schopnosť reagovať na mobilné zariadenia a výkonnosť lokality. Využitím nástrojov ako Google Analytics a implementáciou vylepšení SEO prostredníctvom nástroja RankMath sa v projekte načrtávajú realizovateľné odporúčania na optimalizáciu štruktúry obsahu, cielenia na kľúčové slová a technických parametrov. Okrem toho diplomová práca integruje trendy v digitálnom marketingu, pričom kladie dôraz na prístupy zamerané na používateľa a nové technológie, ako napríklad poznatky založené na umelej inteligencii. V konečnom dôsledku štúdia poskytuje Informačnej gramotnosti strategický plán na zvýšenie viditeľnosti, prilákanie širšieho publika a podporu dlhodobej angažovanosti.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses