Zhodnocení přínosů a překážek ESG reportingu pro malé a střední podniky - Rolfová, Petra (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje rozšiřujícímu se trendu, ESG reportingu, který bere v potaz udržitelnost ve třech různých oblastech podniků. ESG reporting je momentálně povinný pouze u velkých podniků, ale již brzy bude mít nepřímý vliv na malé a střední podniky, kterým se tato práce věnuje. Cílem práce je zhodnocení, jaké přínosy a překážky pro ně ESG reporting představuje. Práce se skládá ze dvou částí – teoretické a praktické. První tři kapitoly se věnují konceptu udržitelnosti a samotnému ESG reportingu. Ve čtvrté kapitole jsou popsány výsledky dotazníkového šetření a rozhovorů, jež jsou následně v páté kapitole vyhodnoceny a srovnány s teoretickými předpoklady. V šesté kapitole je práce věnována doporučením pro malé a střední podniky.