Zhodnocení přínosů a překážek ESG reportingu pro malé a střední podniky - Rolfová, Petra; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Callerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje rozšiřujícímu se trendu, ESG reportingu, který bere v potaz udržitelnost ve třech různých oblastech podniků. ESG reporting je momentálně povinný pouze u velkých podniků, ale již brzy bude mít nepřímý vliv na malé a střední podniky, kterým se tato práce věnuje. Cílem práce je zhodnocení, jaké přínosy a překážky pro ně ESG reporting představuje. Práce se skládá ze dvou částí – teoretické a praktické. První tři kapitoly se věnují konceptu udržitelnosti a samotnému ESG reportingu. Ve čtvrté kapitole jsou popsány výsledky dotazníkového šetření a rozhovorů, jež jsou následně v páté kapitole vyhodnoceny a srovnány s teoretickými předpoklady. V šesté kapitole je práce věnována doporučením pro malé a střední podniky.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses