Globální daňové reformy a vliv na nadnárodní korporace - Nosková, Klára; Procházka, Petr; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce "Globální daňové reformy a vliv na nadnárodní korporace" se zaměřuje na analýzu zahraničních aktivit vybraných bankovních institucí, s cílem zkoumat jejich snahu o snížení daňové povinnosti. První část se věnuje teoretickým aspektům, které souvisejí s daňovou optimalizací a reformami, jež jsou formovány nadnárodními společnostmi. Druhá část práce se zabývá zkoumáním změn efektivních daňových sazeb bank během sledovaného období a analyzuje množství příjmů generovaných v potenciálních daňových rájích ve srovnání s počtem zaměstnanců. V závěru jsou prezentované výsledky porovnány s dosavadními výzkumy na dané téma.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses