E-commerce a potenciál nástroja e-diagnostiky na českom a slovenskom trhu - Halušková, Emma Katarína; Tahal, Radek, 1970-; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cieľom diplomovej práce je pomocou primárnych a sekundárnych dát zhodnotiť existenciu potenciálu využívania nástroja e-diagnostiky k online nákupom kozmetických produktov na českom a slovenskom trhu. V teoretickej časti je opísané prostredie e-commerce, jeho trendy, spotrebiteľ a jeho správanie na trhu a v online priestore, trh kozmetiky a súčasné trendy tejto kategórie. V praktickej časti je pasáž venovaná popisu vývoja e-commerce prostredia na českom a slovenskom trhu a priblíženiu kategórie kozmetiky a jej súčasného stavu v týchto dvoch krajinách. Následne je opísaný nástroj online diagnostiky a jeho dostupnosti na českom a slovenskom trhu. Na základe dotazníkového prieskumu metódou CAWI sú získané primárne dáta, ktoré boli vyhodnotené, spracované a využité pri korelačnej a regresívnej analýze.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses