Ženy ve vedení firem a jejich vliv na inovace a produktivitu týmů - Šimková, Daniela; Čermáková, Elvíra; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá ženami ve vedení firem a jejich vlivem na inovace a produktivitu týmů. Cílem práce je zhodnotit a zanalyzovat existující nerovnosti v zastoupení mužů a žen a prozkoumání vlivu vyššího zastoupení žen na manažerských pozicích na inovace a produktivitu v týmech. První část diplomové práce je věnována analýze současného stavu, rozdílům v různých oborech i částech světa, bariérám bránícím v postupu na manažerské pozice a vlivu žen na inovace, produktivitu a spokojenost týmů na základě již existující literatury. Druhá část je potom věnována vlastnímu výzkumu prováděného pomocí hloubkových rozhovorů s manažerkami.
Vedoucí práce: Elvíra Čermáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses