Marketingová komunikácia Českej federácie potravinových bánk s dôrazom na fundraising - Brodňanová, Soňa (2023)
Táto bakalárska práca sa zameriava na marketingovú komunikáciu Českej federácie potravinových bánk s dôrazom na fundraising. Cieľom práce je vytvorenie návrhov na zlepšenie jej marketingovej komunikácie s dôrazom na fundraising, ktoré pomôžu v boji proti chudobe a plytvaniu potravinami. V teoretickej časti sú predstavené základné princípy a fungovanie potravinových bánk v Európe a v Českej republike, koncept neziskových organizácií a spôsoby získavania finančných prostriedkov na ich fungovanie. Ďalej sú predstavené prvky modernej marketingovej komunikácie, ktoré môžu byť využité aj neziskovými organizáciami. V závere práce je na základe analýzy a kvantitatívneho výskumu predstavených 9 doporučení pre Českú federáciu potravinových bánk, ktoré by mohla implikovať do svojej aktuálnej marketingovej komunikácie, za účelom zvýšenia množstva fundraisingových prostriedkov.