Vstup české firmy IMG BOHEMIA s.r.o. na vybraný zahraniční trh - Hofmanová, Michaela (2023)
Práce je věnována problematice vstupu české firmy IMG BOHEMIA s.r.o. na vybraný zahraniční trh. Jejím hlavním cílem je vybrat vhodný zahraniční trh, na který by mohla firma úspěšně expandovat. Výběr trhu je založen na výsledcích skórovacího modelu, který hodnotí osm evropských zemí podle stanovených kritérií s přidělenými váhami. Vybraný trh je dále podroben strategické analýze zohledňující vnější prostředí. Dílčím cílem je zhodnotit další možné formy vstupu firmy na zahraniční trh, a to kapitálový vstup nebo přímý vývoz výrobků z již existujícího závodu v Srbsku.