Online marketing organizace Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - Kulhavý, Vilém; Janeček, Petr; Tlučhoř, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá on-line marketingem neziskové organizace Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Cílem této práce je návrh on-line komunikační strategie na základě zhodnocení dosavadní marketingové komunikace neziskové organizace na internetu, a to převážně za účelem oslovení mladší generace. Právě na mladší generaci, která je zde charakterizována věkem od 18 do 35 let, se pokouší Sdružení svými kroky více zacílit, jelikož ho příliš neznají, a to se snaží organizace změnit. Tato práce tak může pomoci poskytnout určitý návod, jakými formami komunikace by se měla organizace zabývat ke vhodnému oslovení vybrané skupiny, ale případně i dalších věkových skupin, které jsou na internetu stále více aktivní. K naplnění cílů práce byla využita situační analýza, analýza webových stránek a sociálních sítí Sdružení a dále pak skupinový rozhovor spolu s dotazníkovým šetřením provedeným mezi sledovanou generací. V teoretické části je popisován marketing v prostředí neziskových organizací a následně pak jeho on-line podoba se zaměřením právě na komunikaci. Praktická část je nejprve tvořena popisem metodiky práce a představením neziskové organizace Sdružení spolu s analýzou jejího vnějšího a vnitřního prostředí. Dále navazuje analýza marketingové komunikace a převážně pak té on-line, která je zaměřena na webové stránky a sociální sítě Sdružení. Následuje kvalitativní výzkum ve formě skupinových rozhovorů a kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření, které byly provedeny mezi mladší generací. Na základě využitých analýz a výzkumů byla pro Sdružení navržena komunikační strategie v prostředí internetu, která by byla vhodná k oslovení převážně mladšího publika, ale nejen jeho.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses