Návrh a implementace BI řešení pro měření výkonnosti firmy působící v odvětví automotive - Krejzová, Adéla; Stanovská, Iva; Líkařová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací Business Intelligence (BI) řešení pro společnost působící v automobilovém průmyslu, s důrazem na vizualizaci dat v mapách. Práce seznamuje s oblastí podnikání klienta v automobilovém průmyslu, identifikuje specifické problémy a požadavky klienta, analyzuje současný stav a následně navrhuje efektivní řešení a představuje jeho implementaci. Metody práce vycházejí zejména z postupů návrhu a implementace datových skladů podle Ralpha Kimballa. Výsledkem této práce je nový report, který se od původního odlišuje tím, že je automatizovaně aktualizovaný a sdílený všem relevantním osobám prostřednictvím služby Power BI. Nový report přináší uživatelům větší spokojenost a výrazně zlepšuje jejich každodenní pracovní procesy. Zhodnocení přínosů tohoto řešení naznačuje, že implementace BI řešení má pozitivní dopad na efektivitu a kvalitu rozhodování ve vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses