Udržitelnost ve fast fashion : srovnání generací - Pavlíčková, Karolína (2023)
Koncept fast fashion, který je charakteristický rychlým tempem výroby a spotřeby, se z hlediska ekologických a sociálních dopadů ukázal být neudržitelným. V současnosti se však projevují snahy fast fashion společností o zvýšení zájmu v oblasti udržitelnosti. Fast fashion značky začaly implementovat opatření, která napomáhají zmírnit negativní dopady na životní prostředí. Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku udržitelnosti ve fast fashion řetězcích a porovnává vnímání této otázky napříč generacemi, konkrétně generace X, mileniálů a generace Z. Cílem této práce je zhodnotit, zda udržitelnost fast fashion řetězců ovlivňuje spotřebitelské chování při nákupu oblečení napříč jednotlivými generacemi. Na základě toho bude doporučeno, jak faktory v rámci udržitelnost začlenit do firemních strategií.