Gamifikácia vo výrobe - Korsch, Patrik; Šedivá, Zuzana, 1961-; Vancl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou zavádzania gamifikácie vo výrobnom prostredí. Hlavným cieľom práce je návrh herného mechanizmu, ktorý bude brať do úvahy náročnosť jednotlivých spojov a uľahčí, zefektívni a sprehľadní hodnotenie pracovníka. Zároveň by mal mechanizmus brať do úvahy aj minulý výkon pracovníka. Tieto ciele majú pre spoločnosť prínos vo forme presnejšieho a detailného prehľadu o tom, ako sa pracovníkovi na linke darí vykonávať svoje úlohy a majstri tak vedia so zverenými pracovníkmi lepšie pracovať. Základom pre návrh mechanizmu bola analýza súčasných problémov spojená so zistením návrhov a požiadavok od budúcich používateľov. Používatelia boli zahrnutí v celom procese navrhovania. Herný mechanizmus bol navrhnutý podľa herného konfigurátora a herné prvky použité vo výslednej vizualizácií boli vyberané na základe core driverov vychádzajúcich z Octalysis modelu. Vizualizácia mechanizmu bola následne implementovaná v prostredí Power BI. Po implementácii boli prínosy mechanizmu testované prostredníctvom anonymizovaného dotazníka na získanie spätnej väzby. Práca prispieva k teoretickej aj praktickej diskusii o zavádzaní gamifikácii vo výrobnom sektore, ukazuje potenciál gamifikácie pri zvyšovaní motivácie a efektivity pracovníkov. Výsledky naznačujú, že gamifikácia, správne navrhnutá a implementovaná, môže významne prispieť k pozitívnej zmene v pracovnom prostredí a zvýšeniu produktivity.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses