Marketingová strategie turistické destinace v Plzeňském kraji - Vaňková, Denisa; Janeček, Petr; Štumpf, Petr, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Marketingová strategie je jedním z velmi důležitých nástrojů, který turistické destinaci pomáhá budovat konkurenceschopnost a co nejlépe využít potenciál z hlediska turistické nabídky. Zároveň má také výrazný dopad na návštěvnost dané oblasti. Cílem diplomové práce je navrhnout marketingovou strategii pro destinaci nacházející se na území Plzeňského kraje. Jedná se o turistickou oblast Český les zahrnující Domažlicko a Tachovsko. K naplnění stanoveného cíle bylo využito jak kvalitativních, tak kvantitativních výzkumných metod – konkrétně sběru a analýzy sekundárních dat, individuálního hloubkového rozhovoru a dotazníkového šetření, které bylo dále podrobeno faktorové, shlukové, frekvenční a kontingenční analýze. Za využití výše uvedených metod dochází v práci ke zhodnocení celkového marketingového prostředí turistické destinace a na základě toho jsou navržena konkrétní marketingová opatření, která přispějí k rozvoji turismu na území Českého lesa.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses