Porovnání nástrojů pro projektové řízení v kontextu moderních trendů a technologií - Čermáková, Petra; Svatá, Vlasta, 1952-; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání nástrojů pro projektové řízení v kontextu moderních trendů a technologií, které jsou v současné době na trhu k dispozici. Hlavním cílem této práce je provést podrobné porovnání vybraných nástrojů pro projektové řízení. Práce se zaměřuje na porovnání nástrojů, které jsou využívány v praxi a jsou nejvhodnější pro moderní projekty. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části práce jsou nejprve představeny základní pojmy a koncepty projektového řízení a podrobná analýza trendů a technologií, včetně agilního řízení projektů, Scrum a Kanban metodologií. Dále je představena řada nástrojů pro řízení projektů, jako je Jira, GitHub, Asana a další. Pro každý nástroj jsou popsány jeho funkce, výhody a nevýhody. V praktické části práce jsou vybrané nástroje porovnány na základě předem určených kritérií jako je cena, funkčnost, uživatelské rozhraní a další. Pro každý nástroj je také provedeno testování na konkrétním projektu, aby bylo možné zhodnotit, jak se nástroj chová v praxi a jaký má potenciál pro využití během různých typů projektů. Výsledkem práce je podrobné srovnání vybraných nástrojů, zhodnocení, jakým způsobem reflektují moderní trendy a technologie v oblasti projektového řízení a doporučení nejvhodnějších nástrojů pro konkrétní potřeby a typy projektů. Tato práce může být užitečným zdrojem informací pro profesionály a manažery v oblasti projektového řízení, kteří hledají nejlepší nástroje pro řízení svých projektů v moderním prostředí.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses