Fungování Hasičského sboru hlavního města Prahy v letech 2009 až 2022 z pohledu logistiky a jeho optimalizace - Burián, David; Mervart, Michal, 1977-; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na logistiku v rámci zásahů Hasičského záchranného sboru v Praze v letech 2009 - 2022. Práce se v první části zaměřuje na popsání obyvatelstva, území kde příslušníci Hasičského záchranného sboru v Praze zasahují a rizikové oblasti. V další části jsou popsány jednotky požární ochrany a mimořádné události, u kterých zasahují. Znalost vývoje a četnosti jednotlivých mimořádných událostí je důležitá pro plánování logistiky a co nejefektivnějšího rozvržení hasebních obvodů a umístění požárních stanic na území Prahy. V rámci praktické části se práce zaměřuje na analýzy trendu a sezónnosti u jednotlivých mimořádných událostí, detailní rozbor požárů a technických zásahů s kladením důrazu na průměrné časy v rámci zásahů, dojezdů atd. za účelem poskytnutí podkladů pro logistickou optimalizaci současného rozvržení hasebních obvodů. V závěru práce jsou prezentována klíčová doporučení a závěry vyvozené ze zkoumaných analýz, pro zlepšení stávajících procesů a ulevení místy přetíženým jednotkám. Celkově tato práce poskytuje ucelený pohled na pozadí zásahů příslušníků jednotek požární ochrany, jejich četnost a časovou náročnost. Což může pomoci se zefektivněním logistických procesů a zvýšení efektivity fungování Hasičského záchranného sboru v Praze.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses