Analýza a možnosti využití ICT ve výuce na středních školách. - Kořínek, Tomáš; Radváková, Věra; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této práce je zjistit a analyzovat, zda využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce ovlivňuje studijní výsledky žáků na středních školách. Pomocí dotazníkového šetření provedeného na středních školách v každém kraji České republiky máme data o využívaném ICT při výuce a zároveň studijní výsledky žáků. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První se týká teoretické části, kde jsou vysvětleny pojmy, význam ICT ve výuce, jeho efektivní využití a nejnovější trendy. Následuje analýza současného stavu využívání ICT na středních školách v ČR, zhodnocení průzkumů, analýza příležitostí a výzev spojených s využíváním ICT ve výuce a zhodnocení vybavenosti středních škol. Druhá část se týká praktické složky, ve které provádíme výzkum, ohledně studijních výsledků studentů středních škol v závislosti na dostupném ICT vybavení. Výzkum následně zhodnotíme a analyzujeme výsledky. Závěrem dáme dohromady zjištěné výsledky.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses