Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku společnosti Velteko s.r.o. - Synáková, Kateřina (2023)
Práce se zabývá zhodnocením ekonomického vývoje společnosti Velteko s.r.o. a návrhem finanční strategie pro tuto společnost. K tomuto účelu byly využity nástroje finanční analýzy. V první části práce jsou zpracovány teoretické podklady pro zpracování finanční analýzy. Druhá část obsahuje analýzu samotnou. Finanční analýza se skládá ze strukturální a trendové analýzy rozvahy a výkazu zisku a ztrát a analýzy pracovního kapitálu a dále z analýzy výkonnosti podniku – ta obsahuje analýzu poměrových ukazatelů, rozklad DuPont a výpočet ekonomického zisku. Z finanční analýzy vyplynuly hlavní silné a slabé stránky podniku. V závěru je vše uvedeno do souvislostí a na základě toho je určeno, na které oblasti by se firma měla zaměřit a jakým způsobem. V závěru jsou rovněž navržena konkrétní doporučení a kroky, ke kterým by firma měla přistoupit za účelem eliminace svých slabých stránek a zvýšení své hodnoty.