Postavení a možnosti sociálních sítí ve výuce na vysokých školách - Sanin, Vladislav; Radváková, Věra; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce je věnována problematice postavení a možností sociálních sítí v moderní době v oblasti vysokoškolského vzdělání v České republice a v Rusku. Komplexní pohled na tuto problematiku je získán ze dvou hlavních částí práce – teoretické a praktické. V rámci teoretické části jsou definovány klíčové pojmy vztahující se k sociálním sítím, je popsán historický přehled nejdůležitějších sociálních sítí, představeny zvláštnosti jejich vývoje v obou zemích a etické záležitosti spojené se sociálními sítěmi. V rámci praktické části je proveden výzkum s využitím metody dotazníkového šetření, kde respondenti (také původem z obou států) poskytují informace o svých zkušenostech se sociálními sítěmi ve výuce, jak to ovlivňuje jejich úspěšnost a další významné aspekty týkající se zkoumané problematiky. Cílem dané práce je porovnat využití sociálních sítí studenty pro výuku na vysokých školách v České republice a v Rusku pomocí získaných informací. Součástí cíle jsou odpovědi na základní výzkumné otázky, je-li využití sociálních sítí ve výuce shodné ve dvou státech a má-li využití sociálních sítí ve výuce dopad na studijní výsledky. Pomocí analýzy získaných dat, jejich komparace a interpretace autor dosáhl zajímavých výsledků, které uvádí v příslušných kapitolách a shrnuje v závěru.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses