Komparace personálních činností malé a středně velké společnosti - Černá, Karolína; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Hlavním cílem práce je provedení komparace personálních činností malé a střední společnosti prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů. V práci jsou uvedeny rozdílné přístupy společností k jednotlivým personálním činnostem, pozornost je věnována míře formálnosti a incidentům, které míru formálnosti ve společnostech urychlily. Míra formálnosti je silnější v případě středně velkého podniku, ovšem ne napříč všemi personálními činnostmi, například proces oslovování, získávaní a adaptace zaměstnanců byl v porovnání s malou společností méně formální. Dále byl u středně velkého podniku zjištěn silný vliv předmětu podnikání na míru formalizace personálních činností, u malého podniku formalizaci napomohl především růst společnosti, ke kterému v posledních letech dochází. V návaznosti na provedenou komparaci jsou v práci navrženy změny personálních procesů obou společností.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses