Vliv vnějších faktorů na podnikání v ČR na trhu piva - Haak, Tomáš; Soukup, Jindřich, 1955-; Miklánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Znalost vnějšího prostředí je pro podnik jedním z klíčových faktorů pro úspěch. V České republice je prostředí dynamické a neustále se vyvíjející, proto je důležitá jeho analýza spolu s predikcemi a identifikováním jak současných, tak budoucích trendů. Schopnost podniku přizpůsobit se prostředí a jeho významným faktorům je zásadní. Cílem diplomové práce je analyzovat a vyhodnotit vlivy jednotlivých faktorů makrookolí na trh piva v České republice pro vstup nového podnikání na daný trh. Pro dosažení cíle je využita převážně analýza PEST spolu s následnou metodou párového srovnání. Po analyzování jsou v syntéze práce shrnuty faktory z jednotlivých politických, ekonomických, sociálních a technologických částí. Výsledky analýzy ukázaly, že i přes aktuálně ne příliš příznivou situaci na trhu piva České republiky, je doporučeno zejména vzhledem k pozitivním predikcím vstup nového podnikání na trh.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses