Navrhněte program pro zobrazení kopenogramu zadané funkce v Pythonu - Waller, David; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Chadim, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce má za hlavní cíl navrhnout a implementovat aplikaci pro zobrazení algoritmů ve formě kopenogramů. Je tedy věnována problematice grafického zobrazení algoritmů a analýze nástrojů, které by se pro prezentaci algoritmů mohly použít. V teoretické části představujeme různé způsoby zobrazování algoritmů pomocí jednotlivých typů diagramů včetně kopenogramů. Poté se věnujeme analýze nástrojů, které se pro tuto problematiku dají využít. Na to navazujeme úvodem do knihovny Tkinter, která se zabývá grafickým rozhraním v jazyku Python a která bude jednou z technologií pro vývoj aplikace. V praktické části se zabýváme návrhem a implementací samotné aplikace pro zobrazení algoritmů pomocí kopenogramu. V kapitolách této části podrobně popisujeme jednotlivé funkcionality aplikace a naši implementaci. Součástí praktické části je uživatelská příručka s návodem pro ovládání aplikace a ukázkou vygenerovaného kopenogramu ze vzorové funkce.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses