Využití Business Inteligence při tvorbě pohledu Customer 360-degree pro společnost v automobilovém průmyslu - Černý, Pavel; Stanovská, Iva; Smolníková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou datového skladu a nad ním postaveného reportingu pro společnost podnikající v automobilovém průmyslu. Tento reporting má zobrazovat informace o zákazníkovi společnosti v souladu s konceptem Customer 360-degree. V rámci práce je vypracována literární rešerše pro bližší přiblížení tohoto termínu, ve druhé části je pak podrobněji rozebráno zadání projektu ze strany zadavatelské společnosti. Za účelem lepšího pochopení dat společnosti je provedena analýza jednotlivých zdrojových systémů a jejich tabulek. Následně je v prostředí Microsoft SQL Server vytvořen dimenzionální model, který je podkladem pro tvorbu analytického modelu v SSAS Tabular a následných vizualizací v Power BI. Tyto kroky jsou blíže popsány v druhé polovině práce. Finálním výstupem práce je tedy dodání fungujícího reportingu, který společnosti umožní lépe analyzovat a vnímat současnou situaci prodeje nákladních vozidel, jejich servisu či chování zákazníků v průběhu let v návaznosti na různé prodejní aspekty. V tom tkví i hlavní přínos této diplomové práce.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses