Návrh a implementace mobilní aplikace pro sběr dat k identifikaci časných varovných příznaků relapsu u pacientů s diagnózou schizofrenie - Svoboda, Ivan; Doležel, Michal; Novák, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zabývá využitím mHealth technologií pro podporu léčby schizofrenie. Jejím hlavním cílem je navrhnout a implementovat frontendovou část systému ITAREPS (systém pro prevenci relapsů u schizofrenie) na platformě iOS jež bude sloužit pro sběr subjektivních dat od pacientů trpících schizofrenií a které jsou klíčové pro rozpoznání časných varovných příznaků indikujících opětovné vzplanutí nemoci. Jako výchozí metodologický rámec byla zvolena metodika MMSP pro menší softwarové projekty. Pro samotnou implementaci aplikace byla použita architektura MVVM a uživatelské rozhraní SwiftUI. Ověření implementované aplikace bylo provedeno formou uživatelského testování s cílovými uživateli, tedy pacienty s diagnostikovanou schizofrenií, v kombinaci s vyplněním dotazníku spokojenosti ohledně testované aplikace a jejích funkcionalit. Výsledkem uživatelského testování byla pozitivní zpětná vazba na grafické zpracování aplikace a intuitivnost použití klíčových funkcí spolu s odhalením dílčích nedostatků týkajících se UX aplikace.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses