Návrh UX a UI webové aplikace pro zprostředkování zážitku z fyzického místa - Hájek, Tomáš; Vondra, Zdeněk; Zichová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Diplomová práce se zabývá návrhem uživatelského prostředí (UX a UI) webové aplikace, která pomocí technologie 360stupňového videa a gamifikace zprostředkovává zážitek z okolí řeky Vltavy. Její cílovou skupinou jsou mladí dospělí obyvatelé hlavního města Prahy, kteří jsou skrze ni motivováni k edukaci a následně i návštěvě zmíněných lokací. Cílem je vybudovat vztah mezi těmito lidmi a řekou Vltavou, a vzbudit tak z jejich strany zájem o pasivní i aktivní participaci na ochraně tohoto vodního toku. Aplikace vzniká v rámci strategie “Tvoje Vltava”, která byla vytvořena katedrou multimédií na Vysoké škole ekonomické v Praze. Analýza a návrh aplikace je zpracován dle metody Double Diamond, modelu 5 vrstev UX dle Garretta a frameworku STDC. V první řadě jsou tak získávány informace o cílové skupině i existujících řešení skrze rešerši a výzkum. Následně je na základě těchto poznatků navržena konkrétní platforma, tedy webová aplikace, a její logická podoba (UX). Poté je vytvořeno i uživatelské prostředí (UI), které je dále upraveno dle zpětné vazby, čímž vzniká finální prototyp. Ten je cílovou skupinou otestován a následně ohodnocen dle stanovených kritérií.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: vývoj informačních systémů [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses