NajdiEdu - Ondroušková, Tereza (2023)
Cílem projektu NajdiEdu je shromažďování, zpracovávání, vizualizace a publikace informací o školách a digitálním vzdělávání. Projekt umožňuje rodičům, učitelům a studentům efektivně vyhledávat zdroje dalšího vzdělávání. Vznikl v srpnu 2020 a původně se zaměřoval na vytvoření aplikace pro vyhledávání základních a středních škol z různých zdrojů dat. Aplikace usnadňuje uživatelům rozhodování o výběru vhodné školy tím, že umožňuje sestavit seznam škol odpovídajících uživatelovým kritériím. Rozsah projektu se postupně rozšiřoval, přidány byly další funkce, jako je databáze online vzdělávacích zdrojů a vyhledávání možností celoživotního vzdělávání. Závěrečná práce v programu DABM detailně prezentuje návrh a implementaci projektu NajdiEdu, přičemž rozlišuje mezi prvky projektu, které jsou originálním příspěvkem autora, a těmi, které byly outsourcovány.