Vývoj realitního trhu v letech 2012 - 2022 v České republice (II) - Krídlová, Adriána (2023)
Práce se zabývá vývojem realitního trhu v České republice v letech 2012-2022. Je rozdělená na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsán vývoj na realitním trhu a činitele, které na něj působily, porovnáva ho s vývojem v ostatních státech EU a také mezi regiony České republiky. V praktické části jsou zpracována data z nejmenované realitní kanceláře. Cílem práce je zjistit, které proměnné nejvíc ovlivnily cenu nemovitostí a sestavit model, který by co nejlépe predikoval cenu za m2 prodané nemovitosti. V praktické části je použitý statistický software R.