Identifikace bariér adopce telemedicíny z pohledu českého pacienta - Plášil, Martin; Pažitný, Peter, 1976-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Pandemie COVID-19 přivedla digitální technologie v oblasti zdravotnictví do popředí zájmu. Diplomová práce si klade za cíl hlouběji porozumět záměrům pacientů ve využití vzdálené konzultace. Kombinace upraveného UTUAT mode-lu a discrete choice experimentu přináší ucelený pohled na českého pacienta a jeho postoj k telemedicíně. Byly zjištěny významné, přímé a pozitivní účinky očekáváného výkonu, důvěry a očekávané snadnosti použití na behaviorální záměr využívat vzdálené konzultace u lékaře. Výsledky DCE odhalily silnou pre-ferenci vlastního praktického lékaře při rozhodování o budoucí konzultaci zdra-votního vztahu. Závěry diplomové práce mohou být použity k pochopení potřeb pacienta a realizaci potřebných kroků k masové adopci telemedicíny. Poskytují doporučení pro návrh strategií přijetí telemedicíny, které zajistí úspěšnou adopci pacienty.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses