Certifikované potraviny na českém trhu a jejich vnímání zákazníky - Střádalová, Klára (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na inspiraci výzkumu provedeného Pinna et al. v roce 2017, který zkoumal postoje spotřebitelů k potravinovým značkám kvality. Hlavním cílem je analyzovat současné názory a nákupní chování spotřebitelů s ohle-dem na potravinové značky kvality v České republice. V rámci této studie byl prove-den dotazníkový průzkum mezi 104 respondenty, kteří odpovídali na otázky pro-střednictví online dotazníku, týkající se jejich povědomí o značkách kvality, důvěry v ně a motivací k nákupu těchto produktů. Přínosem práce je poskytnutí aktuálních dat o roli značek kvality na českém trhu. Výzkum rovněž přináší nový pohled na vztah mezi znalostními spotřebiteli o značkách kvality a jejich reálném chování při nákupu, čímž rozšiřuje dosavadní poznatky v oblasti spotřebitelského rozhodování. Výstupy práce jsou relevantní pro akademickou sféru i praktické aplikace v oblasti marketingu a tvorby certifikačních standardů.