Strategie modrého oceánu v oblasti úklidu kancelářských prostor na pražském trhu - Hozáková, Kristýna (2023)
Tato diplomová práce se zabývá Strategií modrého oceánu ve vztahu k úklidovým službám na pražském trhu. Konkrétně se jedná o úklid kancelářských prostor. Hlavním přínosem práce je analýza úrovně nabídky a požadavků poptávky prostřednictvím hloubkových rozhovorů, realizovaných se zákazníky a poskytovateli této služby. Na základě analýzy rozhovorů je v rámci této práce sestavena hodnotová křivka trhu. Tento nástroj napomáhá k odhalení, zda je na pražském trhu prostor pro vytvoření modrého oceánu v rámci úklidu kancelářských prostor, nebo zda nabídka plně uspokojuje poptávku.