Ekonomická přidaná hodnota - Nápravníková, Markéta; Kozáková, Petra; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce nese název Ekonomická přidaná hodnota. Hlavním cílem práce je ověření jednotlivých metod kalkulace ukazatele EVA ve vybraných pivovarech. Práce vyhodnocuje metody kalkulace ukazatele EVA a jejich přínosy nebo nedostatky při jejich využívání, dále také identifikuje faktory, které ovlivňují hodnotu EVA v jejich jednotlivých metodách kalkulace a jaký to má dopad na výslednou hodnotu ukazatele EVA. Tyto metody a faktory ověřuji ve zvolených pivovarech a následně vyhodnocuji všechny výsledky. Na závěr argumentuji vlastní názor na danou problematiku v daných pivovarech a také diskutuji výsledky v rámci dalších publikovaných skutečností.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses