Vztahy mezi leadershipem, kulturou učení a pracovní spokojeností v lázeňských zařízeních - Korčáková, Kateřina (2023)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním vztahu mezi leadershipem, kulturou učení a pracovní spokojeností ve veřejných a soukromých lázeňských zařízeních v České republice. Hlavním cílem diplomové práce je zkoumat vzájemné vztahy mezi leadershipem, organizační kulturou učení a pracovní spokojeností pracovníků v lázeňském sek-toru. Vedlejším cílem je zjistit rozdíly v úrovních leadershipu, organizační kultury učení a pracovní spokojenosti mezi soukromými a veřejnými lázněmi. V teoretické části diplomové práce jsou vysvětleny pojmy jako je leadership, organizační kultura učení, pracovní spokojenost a jejich vzájemné působení. Také je představen aktuální stav lázeňství v České republice. Pro získání dat v praktické části byl využit dotazník, který se skládal ze tří dotazníků - Czech Leadership Questionnaire, The Dimensions of Learning Organization Questionnaire a The Job Satisfaction Survey. Tyto dotazníky přispěly k získání dat stylů vedení, kultury učení a pracovní spokojenosti lázeňských pracovníků.